Nieuws

Trainingskamp Hannover

Afgelopen oktober zijn we met jongens 2005 en 2006 op trainingsstage geweest. Het was een zeer mooie en zeker nuttige trainings stage. Op waterpolo gebied hebben de sporters geleerd hoe ze zich zo snel mogelijk op moeten stellen op hun posities 1 t/m 6 in de aanval. En van waaruit ze in moeten zwemmen om een doelpunt te maken. Hoe ze het beste kunnen verdedigen op de midachter en in het veld. Zowel pressing als zone verdediging. En niet onbelangrijk dat je minimaal tot je navel uit het water moet komen wanneer je de bal gooit naar medespeler of bij schot op doel. Ze hebben ook geleerd dat de “helicopter en draaimolen” er spectaculair uitzien maar beperkt voordeel opleveren in de wedstrijd.
We hebben bij iedereen duidelijk gemekt dat het tijdens de training en wedstrijden steeds beter ging. De Duitse tegenstander was beter maar het lukte toch met veel gejuich om de derde wedstrijd te winnen.
Voor iedereen was dit het eerste sportkamp. En meerdere kinderen bleven moeite hebben met een uur verplichte rust in de middag en slapen vanaf 23.00u. Ook het luisteren naar wat er gezegd wordt en vervolgens ook doen wat gevraagd werd bleef voor sommige erg moeilijk. Voor de volgende keer zullen we zeker voor een aantal afspreken dat ’s avonds voor het slapen de mobiel ingeleverd wordt zodat we er zeker van zijn dat er na 23u niet meer met de mobiel wordt gespeeld.
De groep is tijdens de stage geweldig naar elkaar gegroeid en ze hebben heel veel lol met elkaar gehad.